Avatar Är Veckans Högpunkt

Jag vet att det är Julafton och allt det där, men jag tycker nog (i alla fall än så länge, haha!) att Avatar är veckans höjdpunkt. Jag såg filmen idag med Mikkis, och den var helt underbar!! Om det är en film du ska se så är det denna - helst i 3D, annars blir det inte samma grej. Vad jag vet så har dom 3D på Royal i Malmö här i Skåne, någon annan salong vet jag inget om.

Filmen, för er som inte vet, handlar om Jake Sully som tar över efter sin bortgångna bror på planeten Pandora där de ska försöka komma åt en riktig guldgruva fylld med ett ämne som är värt 20 miljoner per kilo. Eftersom han och hans bror har liknande hjärnbyggnad, kan han ta över sin brors Na'vi, som är en såkallad alien. De har "byggt" en sådan med hjälp av DNA, som han sen kan träda in i, han bytar alltså kropp då och då. Väl inne i det förbjudna området, skiljs han från sina kamrater och blir tillfångatagen av en grupp Na'vis, bland annat Neytiri som hittade honom och ser till att han inte blir dödad.

När man först ser miljön, tror jag nog att alla blir lite breathless. Allt är helt otroligt vackert och spektakulärt, man vet inte var man ska kolla men samtidigt så flyter allt samman och funkar, trots överdådighet!


Neytiri får i uppdrag att lära Jake allt hon kan om sitt eget folk, så att han verkligen kan bli en av dom. När hans blåa alien kropp sover, är Jake tillbaka i sin mänskliga kropp och rapporterar allt åt sina överhuvuden. Sen går han tillbaka in i sin alienkropp.

Eftersom det trots allt är en fantasyfilm, så måste ju huvudpersonen bli kär. I tjejen han inte kan få. I detta fallet blir han kär i Neytiri, som blir kär i honom också.


Eftersom filmen precis kommit ut, så känner jag att jag inte borde avslöja hela handlingen, så har du läst så här långt bör du fortfarande gå och se filmen.

Det är helt sjukt att säkert mer än hälften är gjort med hjälp av datorer, från kreaturerna till landskapen, som är något av det vackraste som (inte) finns. The Na'vis är så otroligt välgjorda att de lika såväl skulle kunna vara riktiga, och vackra är de också. Deras värld på Pandora är underbar, hur allt flyter samman och skapar flöden och cirklar och allt vad det är, och hur de alla kan få hjälp från deras själsträd.

Som vanligt i fantasyfilmer, eller, den här filmen är ju en blandning av det mesta, så blir det krig och fighter och allt det där, vilket är olidligt spännande. Ibland känner man för att gråta, ibland skratta och ibland vill man bara hoppa in, ta en pistol och hjälpa till. Filmen drog ju in över 1,7 miljarder under helgen, vilket gör att den drog in mest ever under en öppningshelg av en film som inte är en uppföljare eller bygger på en bok.


Den har ju ett politiskt budskap, de säger till exempel mitt i filmen något i stil med "We will show them that they cannot take whatever they want" vilket känns som om det gäller på många olika ställen i världen, tolka det kan man ju göra som man vill.

Något av det jag älskade mest i filmen var när Jake från början kallar Na'vi folket för "aliens" men sen när de krigar och så mot människorna, så tycker han att det är jätteskönt när människorna, som är översatta till främlingarna, på engelska, "aliens" ska åka hem. Jag tror inte att det var så jättemånga som lade märke till det, men det stod verkligen ut hos mig, jag kände verkligen hur han var en av The Na'vis till slut, precis som han skulle vara!

Åsikter

Lämna din åsikt:

Namn:
Remember me?

E-mail: (visas ej)

Blogg:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0