Filmkväll Med UllisGullis Och Ida

Igår kom Ida och Ulrika hem till mig för att kolla på Bröderna Lejonhjärta. Väldigt random, I know, men det är typ den enda rolika boken av de 15 stycken vi läsre på svenskan och vi tyckte att vi borde kolla på filmen också! Sen slutade det med att vi kollade på Ice Age 3 som är skitrolig och The Proposal, jag och syrran hyrde dem med. Vi lagade mat också, men Ida fick steka köttet för det är ju inte riktigt min grej ;).

Det var ganska otroligt att Ida inte kommenterade mina Twilight posters som jag har på mitt rum, trodde verkligen hon skulle göra det eftersom hon itne precis diggar det. Jag har börjat säga "digga", som är världens hemskaste ord och det måste jag sluta med. Jag ska faktiskt byta ut min New Moon poster till en av dem jag har på Rob, köpte ju fyra posters på HMV när jag var i London, men får så klart bara plats med 2 stora posters på mitt rum :(.

Anyways, Ug sov över, och vi sov typ till 12. Eller, jag vaknade då och då men då sov hon så jag valde att somna om varje gång för jag pallade inte väcka henne. Trötta var vi och lite innan 14 så åkte hon hem. Den grisen skulle se Avatar, gissa om jag är avundsjuk. Hade gärna sett den en gång till!

Det var en kille som kommenterade om Rob, så nu jävlar ska bloggen Rob-as ;)! Det här var Rob med sin syster Lizzy i lördags..


Juldagen På Landöd

Hela familjen har nu tagit sig till Landöd för att vara här över helgen. Det var sjukt tråkigt att köra hit men jag sov lite så det var bra. Snart så kommer Sabina o hennes föräldrar hit och då ska vi köka pizza, blir väl om typ en timme eller nåt. Efter det ska vi gå på bio och se Göta Kanal 3 som har premiär idag. Hade inte alls velat se The Imaginariul Of Doctor Parnassus istället, inte alls...

Jag och Julia kollar på Smallville samtidigt som vi sitter och tramsar oss. Typ så här: Okey, funkar ej att ladda upp bilder med mobila bredbandet, have fun!



Merry Christmas Everyone

Tänkte bara kika in på bloggen en liten stund och önska er alla En Riktigt God Jul!! Själv har jag spenderat denna dag hemma, med mina föräldrar, syster, morbror, mormor och morfar. Det har varit mysigt men kanske lite tråkigt. Jag fick det jag önskat mig - Pengar + en tröja av min syster. Fick också en hel del ckokladkartonger, fick en noblesse av mina föräldrar i julklapp o en liten merci av min mormor och morfar, sen nyss körde vi julklappsleken och där vann jag två till. Såg direkt att det var sådana, en aladdin hjärtan och en toffifee by the way, och ville inte end up med en massa konstiga grejor. Kammade hem storvinsten med hela 4 vinster ;)

Nu är det dags för Sagan om Ringen 2, som visas på 6an. Imorgon är det sista delen, kommer vara lagom trött när vi ska köra till Landöd imorgon, måste ju packa också.

Jag ska definitivt ha på min nya munkjacka från Gina med tights, perfekt rese och biobesöks outfit!


Dan Före Dopparedan

Idag är Dan före dopparedan, alltså dagen innan Julafton. Jag hoppas att ni alla kommer få fina klappar, för min del blir det en tröja och pengar. Precis som jag ville ha det. Med klappar detta året tycker jag att jag lyckats väldigt bra, har hittat lite grejor till alla som de nog kan tycka om!

Jag och syrran åkte in till Center Syd idag, för att göra lite last minute shopping. Vi skulle gå upp klockan 8, men jag somnade om så vi kom inte upp förräns 10.40 då vi båda vaknade av att vår mamma körde till Center Syd. Smart. Bussen blev det och allt gick bra. Jag köpte en munkjacka till mig själv inne på Gina Tricot, och lite klappar på Maxi och Cubus. Ska tillbaka till Cubus i mellandagarna och köpa armband till mig själv, de hade väldigt många fina där!

Imorgon ska jag göra några Mozartkulor, som jag skjutit upp att göra, torka golvet på mtit rum och slå in de sista klapparna. När jag var yngre var jag alltid ute i väldigt god tid, uppenbarligen så förvärras det genom åren...

Hittade denna bild på en blogg som min syrra visade mig, var tvungen att ta den för jag gapskrattade!


Julpynt Och Snö

Japp, idag pyntade vi vår gran. Den var lite i minsta laget, vilket är konstigt eftersom våra granar alltid kommer från vår mark, så min pappa väljer alltså bland 100-tals granar innan han hugger ner en. Den blev åtminstone ganska fin, lite rörig så där men julig, det blev den!

Jag pyntade mig själv också, satte upp lite glitter i håret för att komma i rätt stämning, jag har fortfarande på det ;). Jag tog några bilder som inte blev så bra eftersom den inte var så fin med blixt och "hold" gör ju bilderna lite suddiga. Men, bilder blev det åtminstone!






Så här såg det ut i onsdags när jag och Julia lekte i snön!


Avatar Är Veckans Högpunkt

Jag vet att det är Julafton och allt det där, men jag tycker nog (i alla fall än så länge, haha!) att Avatar är veckans höjdpunkt. Jag såg filmen idag med Mikkis, och den var helt underbar!! Om det är en film du ska se så är det denna - helst i 3D, annars blir det inte samma grej. Vad jag vet så har dom 3D på Royal i Malmö här i Skåne, någon annan salong vet jag inget om.

Filmen, för er som inte vet, handlar om Jake Sully som tar över efter sin bortgångna bror på planeten Pandora där de ska försöka komma åt en riktig guldgruva fylld med ett ämne som är värt 20 miljoner per kilo. Eftersom han och hans bror har liknande hjärnbyggnad, kan han ta över sin brors Na'vi, som är en såkallad alien. De har "byggt" en sådan med hjälp av DNA, som han sen kan träda in i, han bytar alltså kropp då och då. Väl inne i det förbjudna området, skiljs han från sina kamrater och blir tillfångatagen av en grupp Na'vis, bland annat Neytiri som hittade honom och ser till att han inte blir dödad.

När man först ser miljön, tror jag nog att alla blir lite breathless. Allt är helt otroligt vackert och spektakulärt, man vet inte var man ska kolla men samtidigt så flyter allt samman och funkar, trots överdådighet!


Neytiri får i uppdrag att lära Jake allt hon kan om sitt eget folk, så att han verkligen kan bli en av dom. När hans blåa alien kropp sover, är Jake tillbaka i sin mänskliga kropp och rapporterar allt åt sina överhuvuden. Sen går han tillbaka in i sin alienkropp.

Eftersom det trots allt är en fantasyfilm, så måste ju huvudpersonen bli kär. I tjejen han inte kan få. I detta fallet blir han kär i Neytiri, som blir kär i honom också.


Eftersom filmen precis kommit ut, så känner jag att jag inte borde avslöja hela handlingen, så har du läst så här långt bör du fortfarande gå och se filmen.

Det är helt sjukt att säkert mer än hälften är gjort med hjälp av datorer, från kreaturerna till landskapen, som är något av det vackraste som (inte) finns. The Na'vis är så otroligt välgjorda att de lika såväl skulle kunna vara riktiga, och vackra är de också. Deras värld på Pandora är underbar, hur allt flyter samman och skapar flöden och cirklar och allt vad det är, och hur de alla kan få hjälp från deras själsträd.

Som vanligt i fantasyfilmer, eller, den här filmen är ju en blandning av det mesta, så blir det krig och fighter och allt det där, vilket är olidligt spännande. Ibland känner man för att gråta, ibland skratta och ibland vill man bara hoppa in, ta en pistol och hjälpa till. Filmen drog ju in över 1,7 miljarder under helgen, vilket gör att den drog in mest ever under en öppningshelg av en film som inte är en uppföljare eller bygger på en bok.


Den har ju ett politiskt budskap, de säger till exempel mitt i filmen något i stil med "We will show them that they cannot take whatever they want" vilket känns som om det gäller på många olika ställen i världen, tolka det kan man ju göra som man vill.

Något av det jag älskade mest i filmen var när Jake från början kallar Na'vi folket för "aliens" men sen när de krigar och så mot människorna, så tycker han att det är jätteskönt när människorna, som är översatta till främlingarna, på engelska, "aliens" ska åka hem. Jag tror inte att det var så jättemånga som lade märke till det, men det stod verkligen ut hos mig, jag kände verkligen hur han var en av The Na'vis till slut, precis som han skulle vara!

You Me At Six - Poker Face

När jag och Ulrika var i Danmark och såg Paramore, så var You Me At Six (inte You Meat Six) ett av de tre förbanden, och jag och Ug blev kära. Här kommer deras superduper bra cover på Poker Face, jag kan inte sluta lyssna på den!


Skolavslutning Hos Ida

Eller, jag kanske borde säga "Skolavslutning med Ida" istället, eftersom det var så jag spenderade min skolavslutning. Ida skulle köra till skolan igår, så jag hakade på såklart. Vi kom på motorvägen, sen stod vi stilla. Det tog oss säkert 30 minuter att komma utanför Lödde. Pinsamt. När vi kommer in är avslutningen nästan slut, kanske 10 minuter kvar.

Efteråt går jag och Ullis och skaffar nytt pass. Ingen kommentar om passbilden, det passet ska gömmas långt långt in i någon hörna. Vi lyckades efter lite krångel ta oss in till Lödde där Ida hämtade oss.

När vi väl kom hem till Ida blev det mozartkulor, pepparkaksbak med "pepper-cocks" bland annat, vilket var välfigt kul ;). Jag och Ulrika stannade kvar när de andra åkte hem och det slutade med att vi kollade på Ocean's 11, halva Ocean's 12 och gjorde hemmagjord pizza! Det var jättekul, men jag tror att jag somnade lite ;).

Idag har jag varit jättelat, jag har minsann inte gått utanför huset, det snöar ju och är minusgrader. jag har registrerat mig på Edinburgh Uni och helt enkelt gjort lite småsaker. Nu är det Pirates Of the Carribean på tvn och pappa är ute och hämtar coca-cola från garaget!


7 Filmer att se vintern/våren 2009-2010

Avatar. Här inte helkoll på den här filmen, men har för mig att jag och Lotta fick se ganska så lågnt klipp från den när vi var i London, längre än den som går på TV i alla fall. Verkar väl inte vara superduperkul, men något man måste se. Jag välkomnar er, blåa ailiens.


Up In The Air. Anna Kendrick, min favorit human. Hon är ju med i The Twilight Saga, och har fått en Golden Globe nominering för sin roll i denna film där hon har en biroll mot George Clooney. Despite what Ulrika thought, hon är inte kär i honom, hon hjälper bara honom att hitta rätt i livet ;). Eller ska jag säga luften? haha!


Where The Wild Things Are. Åter en film man måste se i sitt liv. Sån där som säkert är lite melankoliskt och sorglig, men samtidigt något man borde uppleva på bio. Baserad på en barnbok som innehåller fantasidjur och 10 meningar!


The Princess And The Frog. Disney har gjort det igen och genom det återgått till det de gör bäst - riktiga filmer! Inget animerat skit här inte, utan riktigt tecknat. Jag har aldrig varit ett riktigt fan av animerat så när alla ljublade över Bilar och Shrek och allt det där kollade jag på Lejonkungen och Anastasia (som faktiskt inte är Disney)!



Sherlock Holmes. Guy Richie, Jude Law, Rachel McAdams och Robert Downey Jr har skapat ett storslaget mästerverk tillsammans ;). Som ni förstår, baserat på detektiven vid samma namn.


The Imaginarium Of Doctor Parnassus. En titel det tar lite tid att lära sig, men nu sitter den där. Heath Ledger's sista film, där han utgör huvudrollen tillsammans med Johnny Depp, Jude Law och Collin Farrell som alla tre tog över som doktorn när Ledger avled. Supermodellen Lily Cole har också en stor roll där i. Fantasy på högsta nivå.


Alice in Wonderland. Ny trailer är ute, Frida dog. Det är här awesomeness kommer ifrån! Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Michael Sheen, Anne hathaway och många många fler. Regisserad av Tim Burton, då vet man att den är sjukt bra!
 


En kort dag

Dagens skoltid var väldigt kort - två lektioner och ett möte. På mitt lilla möte med Josefin så skickade vi in min UCAS application. Jag har officiellt ansökt till tre olika universitet nu. Strathclyde, Glasgow och Edinburgh blev det, alla tre med Business inriktning, precis som jag ville ha det. Totala ansökningspoäng var mer än vad jag väntat mig, det kändes härlgit eftersom jag har större chans att få unconditional offer då, men får jag conditional så är det ju inte lika roligt ;).

Sen var det svenska där vi kollade på film och sen hade vi engelska, där vi också kollade på film. På engelskan kollade vi på en gammal version av A Christmas Carol och sen när jag sa att jag gillar den nya med Jim Carrey så sjukt mycket bättre tyckte typ Gail att jag var konstig. Sen sa hon att hon ska läsa Twilight böckerna udner jullovet så allt var bra igen. Fast sen sa hon att hon inte gillade filmen, Twilight, så då var det inte bra. Men efter det sa hon att hon ger mig 7a i predicteed grade, så då var vi på positiv grund igen! Tur det..

Även om det känns skönt att ha skickat in min application, eftersom jag inte kan göra mer åt det nu, så är det ändå hemskt att kolla på det på andra hållet - nu har jag skickat in och jag kan inte ändra någonting. Men men, det får gå som det går, har ju ett år till på mig sen ;).




Glasgow!!


Lucia Movie Night

Hmm, kände att det där kan vara dagens rubrik eftersom jag inte lär skriva här imorgon och jag ska på Lucia Movie Night imorgon. För er som inte vet det är det på SF också visar de tre nya filmer uner natten. Jag hoppas på Sherlock Holmes men jag vet ju inte ;). Vi sitter i alla fall längst bak i sofforna och det är ju bra.

Idag hade vi ensys prov, hoppas på att det gick bra, kändes okey. Sen på historian fick vi reda på att Christian inte ska ha oss nästa termin för han ska studera, kul att det händer sista terminen när vi verkligen behöver jobba... Bryr mig inte så mycket egentligen!


Internationell Julgala och Christmas Cupcakes

Idag hade Ulrika mm. fixat en liten nternationell julgala för oss internationella elever på skolan. Jag och Erika bakade igår, i typ 6 timmar, 80 cupcakes och 3 sugarpies blev resultatet. Allt var väldigt in-sync, även om vi missade en ingrediens. Vatten. Låter inte så viktigt, men det var det tydligen. Det blev gott ändå, och våra cupcakes var ju otroligt fina ;).

Först stod jag och sålde fika sen blev det entrén med Lotta! Haha, där var typ en kille som var helsur, kändes som om jag förstörde hans liv så fort jag så något. Haha, sjukt kul! Har inga bilder tyvärr, lär väl finnas på facebook sen. Inte på killen utan på galan menar jag...

Idag gäller WL2 i svenska, sen ska jag göra de sista ändringarna på mitt personal statement som ska in snart! Inte kul, men det måste fixas. Om jag sen blir accepterad till något universitet är det ju verkligen värt det. Annars är det bra övning till nästa år!

Har också anmält mig till Au Pair, har jag visst glömt att säga. Inte USA, jag vill inte vara borta ett helt år, utan UK blev det istället. England är minsann inte sådåligt det heller, håll tummarna för London åt mig!

Dessutom (mycket händer när man inte bloggat på nästan 2 veckor) så var ju jag och Ulrika på Paramores konsert i Köpenhamn, Un-fucking-believable vad dom var asbra! har man chansen att se dom ska man definitivt ta den. De spelade alla mina favoriter förutom Let The Flames Begin. Tex: Decode, Misery Business, CrushCrushCrush, Ignorance och många, många fler. Det var svinkallt i Dk, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!




See you later!


RSS 2.0