Want you to make me feel


i am a material girl.

Jag har helt glömt bort att berätta om veckans shopping. I fredags åkte jag med mamma och köpte lite saker på Center Syd. Cubus hade ett helt otroligt erbjudande - köp 3 betala för 2, gäller tights, velour, stickat och toppar. Med andra ord var jag tvungen att köpa tre saker. De jeans tights som jag spanat in (vilka sitter skitbra och har fickor där bak), en velour munkjacka att mysa i och ett guldigt linne till jul/nyår. Funderar på att köpa fler tights och toppar där eftersom jag faktiskt behöver det.

Sen köpte jag den lila koftan på Kappahl som jag velat ha länge, en tygvästa på H&M designad av Lanvin, och till slut köpte mamma ett par bruna kängor till mig. Snacka om att jag älskar allt!

winter wonderland.

Ah. igår var vi som sagt och åt julbord. Om nom nom. Det var riktigt gott, precis som alla andra år. Det var också kul att alla kunde komma, till och med min bror. Jag gillade faktiskt snön igår (har inte precis gillat detta kalla, vita väder någon annan dag) för oftast brukar det inte vara snö när vi är där men igår blev det sådan julstämning med snön utanför deras fönster.

Om några timmar ska jag bege mig till Amanda för lussekatt-bak. De ska bli kul och otroligt gott, det finns inte mycket som är bättre än lussekatter på julen. Mina föräldrar lurade mig att det var julskyltning i Kävlinge idag, vilket jag tänkt åka in och titta på innan jag tar mig till Amanda, men när jag ringde mormor så var det minsann inte något sådant idag för det är helt tomt på gatorna.

+ Jag hatar att när man använder Safari måste man själv lägga in koden för mellanslag i inläggen, trycker man på enter så blir det inget mellanrum när inlägget publiceras. Riktigt irriterande.

Dobby.


Show me the way to the rubbish dump


make a lot of noise inside my head


Ringsjö Wärdshus

Fram tills cirka två år sedan hade jag, min familj, morbror och morföräldrar en tradition att vi alltid åkte till Ringsjö Wärdshus och åt julbord. Det slutade vi med då min mormor och morfar inte orkade längre och vi kände inte för att åka utan dem, men nu så ville de dit igen. Den här dagen (eller ja, det är ju inte samma datum eller dag varje år) är en av de bästa med hela julen. Man spenderar hela eftermiddagen där tillsammans, äter julbord, äter risgrynsgröt, julgodis, spelar kort, pratar och går kanske en runda.

Nu i år ska vi dit igen och det redan på lördag. Lite tidigt kan man tycka men då min bror snart åker till Norge så ville alla att han också skulle få hinna vara med. Idén kläcktes igår och idag bokade vi bord. Jag längar verkligen!

be my prisoner for the night


shopping

Idag, efter jobbet, åkte jag äntligen till Nova Lund med min mamma och syster. Jag köpte en röd/blå skjorta på H&M och ett grått nagellack. Jag ska till Center Syd också senare i veckan för att köpa material till julkorten jag ska göra, och för att köpa jeans leggings på Cubus. Jag behöver desperat ett par svarta sådana. Dessutom har den affären sådana byxor med fickor där bak, vilket inte är allt för ofta.

when you enter, you ain't leavin'


I'll tell you all my secrets


make me feel right


like a thief in the night


Harry Potter & The Deathly Hallows

I onsdags drog jag med mig en kompis för att titta på den senaste Harry Potter filmen, dvs. Harry Potter and The Deathly Hallows Part 1. Jag har ju blivit ett riktigt HP fan på senaste tiden även om jag inte läst böckerna så att se filmen på premiärdagen var en själklarhet.

Det som är bra med att inte läsa böckerna är att jag faktiskt inte kan bli besviken på det de struntat i att ta med. Att de lyckades få med så många ljusa och humoristiska stunder i en så pass mörk film var riktigt bra, det blir lite upplyftande då och då.

Allra bästa karaktären var Dobby. Enda gången jag grät i filmen (hade kanske någon liten tår i ögat i början när Hermione raderade sig själv från hennes föräldrars minnen) var när Dobby dog. Så. himla. sorgligt. Han om någon förtjänade inte att dö. Dessutom så var han så underhållande också.

Dansen mellan Harry och Hermione då? Otroligt rolig och helt underbar. Precis vad som behövdes just då.

Som ni nog förstått, jag gillade verkligen denna film och ser fram emot nästa del ;).

the only one who understands


these hungry voices make a lot of noise.

Den här veckan har varit riktigt sweet på jobbet. I tisdags var första gången jag jobbade på skolan istället för förskolan och det var riktigt kul! För det första så är det många fler som jobbar där men man får även göra lite andra saker. Förutom köttfärs-incidenten (ie jag skar upp 40 vakumförpackade köttfärspåsar vilket var äckligt) så har det varit toppen.

Denna veckan kommer jag totalt ha varit på skolan tre dagar, då jag får stå i matsalen och fylla på med mat/torka av/plocka undan osv. Faktiskt riktigt kul, särskilt när barnen pratar med en. De är så härliga!


Jag har träffat en del gamla lärare, bland annat min syslöjdslärare som även är en familjevän. Det var inte så många mellanstadie lärare som kände igen mig, men jag klagar minsann inte.

the one that's in command


I'm the only girl in the world


swallow your pride


I need something new in my life.

Denna veckan kom jag på att jag inte köpt något annat än tights sen augusti, så jag behöver verkligen köpa lite nya kläder. Jag vill inte använda mina pengar alls, så jag hoppas att jag kommer kunna övertala min pappa till att köpa denna koftan till mig.
Kappahl 349:-

me and you tonight


i'm gonna sing it all night long.

Idag, efter jobbet, åkte jag in till Lund för att träffa Ellen efter ett alldeles för långt uppehåll. Vi pratade i tre timmar på Ebbas Skafferi (Lunds mysigaste café) och jag är så himla glad att vi fortfarande är vänner för henne kan man verkligen prata om allt med. Att vi sen har samma konstiga humor hjälper också.

Bästa grejen med hela vår ~träff? Ellen sa "BOW CHICKA WOW WOW" som är min favoritfras i hela världen. It made my day. Folk säger inte det tillräckligt ofta i denna värld, trots att det låter otroligt roligt.

So boy forget about the world


work, work, work.

Idag så gjorde Eva en hel kanna med varm choklad bara till mig. Hon är himla bra att ha.

Jag glömde det allra viktigaste i gårdagens inlägg - diskmaskinen. Den är supersnabb, men den är också supervarm. 60 C är den, och det bränner. Jag såg en gång på tv:n att om man badar i 50-60 C varmt vatten så kan man få brännskador. Med andra ord, det är hot hot hot. Jätteont får man på fingrarna men ingen annan verkar tycka det så jag låtsas som om det inte alls gör ont. Man har inte heller tid till att låta de svalna för man behöver grejen sakerna står på.

Keep thinkin' of me, doin' what you like


I'd do it all for you. I would, I would, I would.

Ellie Goulding - Guns & Horses

I don't work all night, I don't work all day.

Ugh, mitt jobb är minsann ganska jobbigt (men ändå kul). För det första så måste jag gå och lägga mig jättetidigt eftersom jag börjar jobba 07.30. Med jättetidigt menar jag typ 23.00. Sen så är detta ett väldigt krävande jobb för man måste bära, dra, släpa, lyfta etc. en massa grejor. Tallrikar, potatispåsar, rödkål, kastruller, och så vidare. Man kanske inte tror det, men det är hårt jobb. Hur de vanligtvis klarar sig med en person i köket förstår jag inte.

Det jättebra med mitt jobb är att jag kommer hem runt 14.00. Jag kan cykla eller gå till jobbet (hur många kan det?) så jag kommer dit på 7 minuter och får inga resekostnader. Min handledare tvingar mig att ta rast (i måndags började hon fråga om jag ville ta rast 10 minuter efter att jag börjat jobba). Jag jobbar med jättetrevliga människor, vilket gör det roligare. Sen får jag jättemycket beröm också. Det är nog det bästa.

When I called you last night from Glasgow.


All the things I could do

Ni anar inte vad som hände mig idag. Helt otroligt är det.

Förrförra veckan när jag var på jobbcoaching information så berättade en av dem om de extra feriejobb som Kävlinge kommun ska 'dela ut' eftersom kommunen har för mycket pengar kvar detta året. Jag lämnade in ett cv och för en vecka sedan ringde en från kostenheten och sa att jag var välkommen på rekryteringsträff idag.

Sen blev jag otroligt chockad när det visar sig att alla som var där fått jobb. Vi gick bara igenom en massa info man var tvungen att ha och sedan skriva under.

Så nu är jag alltså 'mattant' på Skönadals för/skola (som ligger 10 minuter med cykel härifrån) fram tills jullovet. Jag börjar alltså redan imorgon och jag är excited.

RSS 2.0