Greenwich Mean Time

När vi var i London så bodde vi på De Vere Venue Devenport House (tog ett tag att lära sig det) i Greenwich, ett område i östra delen av London, där zon 2 blir zon 3. Hela området kändes väldigt arbetaraktigt, här bor de som är byggare och rörmokare och varje kväll tar de varsin öl på puben runt hörnet. Typ. Det var mysigt, men lite nergånget. Inte hotellet utan området. Don't get me wrong, det var inget fel på området.

Vårt hotell låg i byggnaden bredvid National Maritime Museum, vilket låg framför parken, precis som vårt hotell då. Alla byggnader runt museet var helt gudomliga. Vi hade inte så mycket tid att gå runt, men varje dag då man åkte förbi satt man helt förtrollad och tittade.

En gata från Themsen låg det så vattnet var nära. Jag önskar att vi tagit oss tid att gå runt och fotografera desas byggnader för det hade blivit riktigt vackra bilder, men jag har hittat några.

Ett tips är att åka dit bara för att gå för att titta på arkitekturen och gå en promenad i parken.


Greenwich kanske ni känner igen från GMT, tiden som varken är plus eller minus (Sverige är ju +1). Efter lite letande hittade vi en "grej" som helt enkelt går genom den här linjen som finns och visar punkten för GMT. 
 


(Jag, med nytt skärp och nittröja från Primark, £2 och £8)


Åsikter

Lämna din åsikt:

Namn:
Remember me?

E-mail: (visas ej)

Blogg:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0